Вход | Регистрация

До 500 хил. евро за колективна земеделска техника

До 500 хил. евро за колективна земеделска техника
Снимка: Thinkstock/Guliver

Фермерите ще имат възможност за колективни инвестиции в земеделска техника през следващия програмен период. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев на пресконференция за връчването на наградата "Агробизнесмен на България".

За този вид кандидатстване за обновяване на технологичния парк на земеделските производители ще има 10% по-високо съфинансиране с европейски средства.

Васил Грудев уточни, че за този тип кандидатстване, един от критериите за недопустимост на проектите ще бъде, ако един от участниците има доминиращо влияние в колектива.

Първата подмярка, която ще бъде отворена от новата Програма за развитие на селските райони, ще бъде за инвестициите в земеделска техника. По нея са изчистени всички забележки и коментари, които Европейската комисия е имала, и приемът на документи ще започне през първото тримесечие на 2015 година.

500 000 евро ще бъде максималният таван на средствата по проектите.

Заместник-министър Васил Грудев връчи и наградата "Агробизнесмен на България", която традиционно се организира от в. "Български фермер". Призът тази година получи изпълнителният директор на "Интерагри България" Даниел Минев.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Министерство на земеделието и храните
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар