Вход | Регистрация

След училище веднага на работа

Вече е възможно благодарение на Хартата за партньорство между павликенска гимназия и бизнеса

Министерството на земеделието и храните подкрепя инициативата за сътрудничество между училищата и бизнеса. Това каза в Павликени министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков при откриването на форум "Училището и бизнеса – ръка за ръка".

Срещата бе организирана от Професионалната гимназия по аграрни технологии "Цанко Церковски" в града.

По време на събитието директорката на гимназията Надежда Иванова, кметът на Павликени Емануил Манолов и местни бизнесмени подписаха първата Харта за партньорство между гимназията и бизнеса. Рамковият документ поставя основите на сътрудничество между двете страни, с цел да се осигури достъп на учениците до професионални практики, модерни технологии от съществуващата бизнес среда и възможности за стипендии.

"Страната ни има нужда от висококвалифицирани специалисти със специфични и новаторски умения в селското стопанство, които да прилагат добрите земеделски практики. За ръководния екип на Министерството професионалното образование е от изключителна важност с оглед бъдещото развитие на аграрния отрасъл като модерен, конкурентноспособен и осигуряващ стабилни доходи на населението”, отбеляза министърът.

Според него подобен подход ще осигури възможност за плавен преход между училище и работно място, ще се подобри и улесни достъпът до образование и ще бъде ефективен инструмент срещу младежката безработица.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57