Вход | Регистрация

Едноседмични празници в община Сливо поле

Днес издигат знамето на общината, а Общинският съвет се събира за тържествена сесия

Едноседмични празници в община Сливо поле

Празник на художествената самодейност се проведе вчера в Народно читалище "Братство 1906" в Бръшлен. Тържеството е част от тазгодишните празници на община Сливо поле.

Събитието уважиха областният управител на Русе Венцислав Калчев, председателят на Общински съвет Сливо поле Сали Салиев, кметът на община Сливо поле Георги Големански и зам.-кметът Петко Петков.

Кметът поздрави всички самодейци и участници в празника и им пожела все така успешно да развиват читалищните форми и по този начин да съхраняват родния фолклор. В приветствието си той подчерта, че благодарение на подобни инициативи, традицията на българските народни песни и танци остава жива и се превръща в своеобразен мост между историята и съвремието.

Празниците на общината продължават през цялата седмица. Днес в Сливо поле ще бъде издигнато знамето на общината, а Общинският съвет ще проведе тържествена сесия.

1011521

Община Сливо поле заема 276 км2 от  плодородната  зелена Дунавска равнина и се намира на изток от Русе. В общината има 11 населени места, всяко със свой собствен дух и енергия. Интересни легенди и предания се носят за тракийски могили в Бабово и Кошарна, античния римски град Апиария в Ряхово, открити са следи от енеолитната епоха.

Изключителен интерес в сферата на алтернативния туризъм представлява Защитена местност Калимок-Бръшлен, част от която   попада на територията на Община Сливо поле. Съхранено е богатото многообразие на животински свят, представен от 230 вида птици, представляващи 58% от птиците в България, влечуги, земноводни и бозайници, редки,  застрашени от изчезване  и изчезващи видове - регистрирани в Червената книга на България.

Най-голямото богатство на общината са трудолюбивите хора, свързани от общата идея за благополучие и устойчиво развитие на родния край,   независимо от различната етническа принадлежност, традиции и религия, които изпъстрят в още по-голяма степен съвместното съжителство помежду им.

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар