Вход | Регистрация

Експерти разясняват процедурата „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“

Поканен за участие в срещата във В.Търново е министър Божидар Лукарски

Експерти разясняват процедурата „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“
Снимка: sxc.hu

Информационен ден по процедура "Енергийна ефективност за малките и средни предприятия" ще се проведе във Велико Търново утре, 14 юни. Експерти от Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност” ще представят възможностите на процедурата в Голяма зала на Община Велико Търново от 10.00 до 12.00 часа.

Очаква се на събитието да присъства и министърът на икономиката Божидар Лукарски, информират от Областния информационен център.

Приоритет на процедурата, изпълнявана по ОП"Иновации и конкурентоспособност" (ОПИК) 2014-2020 г., е да помогне на българските малки и средни предприятия в изпълнението на мерки за енергийна ефективност с цел постигане на устойчив растеж и конкурентоспособност на икономиката.

176 024 700 лв. (90 000 000 евро) е общият размер на безвъзмездната финансова помощ по тази процедура. Крайният срок за подаване на проектни предложения изтича на 12.10.2016 г.

Информационната кампания се провежда в периода от 13 до 27 юни 2016 г. и в градовете: Враца, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София. 

Допълнителна информация относно процедура "Енергийна ефективност за малките и средни предприятия" е публикувана на интернет страницата на Управляващия орган: www.opcompetitiveness.bg, на Единния информационен портал за Структурните фондове на ЕС: http://www.eufunds.bg/  и в Информационната система ИСУН 2020: https://eumis2020.government.bg/.

 << Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар