Вход | Регистрация

МЗХ: „Земеделците не изчакаха последния срок“

Първият транш от националните доплащания, в рамер на 144 млн. лева, ще се изплаща през октомври

МЗХ: „Земеделците не изчакаха последния срок“
Снимка: Север.бг

Една от животновъдните браншови организации насрочи протест пред Министерството на земеделието и храните, в противоречие с договорката, която бе направена с министъра Димитър Греков на среща с браншовите организации в земеделието няколко дни, след встъпването му в длъжност, заявяват от пресслужбата на институцията.

На 7-ми юни земеделският министър се договори със земеделските производители до края на месеца да подадат документи за легитимност, в които да заявят своите представители, членска маса, териториални структури и сфери на действие.

"Сред приоритетите на Министерството е укрепване на сътрудничеството с браншовите организации в областта на земеделието, а насроченият протест е преди уговореният за нова среща срок да изтече", е позицията на министъра.

МЗХ е категорично, че за настоящата година средствата за национални доплащания са съгласувани с ЕК. В кампания 2013 г. ще бъде запазено подпомагането на глава животно, като осигурените национални доплащания са в размер на 144 млн. лева. Това са с 4 млн. лева повече от предходния период. Както е планирано първият транж ще бъде изплатен през месец октомври.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар