Вход | Регистрация

Модерен градски транспорт за 23 млн. лв.

Плевен получава финансиране за осъвременяване на автобусния и тролейбусния транспорт

Модерен градски транспорт за 23 млн. лв.
Снимка: Булфото

23,3 млн. лв. ще получи Плевен за модернизиране на градския транспорт, съобщи кметът Димитър Стойков. Парите се отпускат за срок от три години по ОП "Регионално развитие".

Проектът за развитие на тролейбусния транспорт и внедряване на две съвременни системи - за управление на обществения транспорт и на трафика, получи одобрение за финансиране и скоро предстои изборът на изпълнители.

Чрез новите системи за градски транспорт ще се преодолеят задръстванията в пиковите часове. Предвидени са също дейности по изграждане на ново тролейбусно депо в ж.к. "Дружба", ремонт на контактната мрежа и разширяването й с 6,7 километра, за да бъдат свързани с тролейбусен транспорт Девети квартал, ж.к. "Мара Денчева" и ж.к. "Кайлъка". Ж.к. "Дружба" пък ще има директен маршрут за Университетска болница и гарата.

В града ще бъдат поставени 6 нови спирки, а на съществуващите ще се изградят ниши за тролеите, за да не затрудняват движението при спиране. За нуждите на новите системи в градския транспорт ще бъдат закупени 60 тролейбусни мотриси със средства от ОП "Околна среда".

___________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар