Вход | Регистрация

Свищов разширява сътрудничеството си с Италия

Бизнес форум ще популяризира града като място за туризъм и инвестиции

Свищов разширява сътрудничеството си с Италия

Участие в бъдещи съвместни проекти беше обсъдено между председателя на Италианската търговска камара в България Марко Монтеки и кмета на Свищов Генчо Генчев. Те се срещнаха официално в Гербовата зала в Община Свищов.

Г-н Монтеки е тазгодишният носител на наградата за популяризиране на културното-историческо наследство "Орел на Дунава” и почетен член на "I Италийски легион”. Той получи признанието по време на тазгодишния фестивал на античната култура "Орел на Дунава" заради подкрепата и съдействието му в развитието и популяризирането на събитието.

Българо-италианските взаимоотношения могат да бъдат доразвити в бъдещи инициативи, решиха двамата събеседници. Ще се работи в посока обмяна на културни идеи и платформи за развитие.

Вечер на италианската култура и изкуство ще бъде част от програмата на следващия фестивал "Орел на Дунава" в Свищов, стана ясно по време на срещата. На нея ще присъстват известни личности и творци от Италия. Творци и културни деятели от България пък ще представят страната ни в Италия на някои от тамошните фестивали.

Г-н Монтеки пое ангажимент да организира бизнес форум в Свищов. На него ще бъдат поканени представители на бизнеса и туроператори от двете държави. Целта е да се популяризира Свищов като туристическа дестинация и подходящо място за инвестиции. 

 << Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар