Вход | Регистрация

В края на март ще започнат текущите ремонти на пътя Русе - Велико Търново

В края на март ще започнат текущите ремонти на пътя Русе - Велико Търново

В края на март - началото на април ще започнат текущите ремонти на републиканските пътища, сред които и пътя Русе - Велико Търново, каза директорът на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура” в АПИ инж. Георги Златев, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Дейностите ще стартират, когато температурата е над 5 градуса и първо ще бъдат ремонтирани участъците с по-голямо и  натоварено движение. 

Сред ремонтираните пътища ще бъдат и най-опасните отсечки, според статистиката на МВР пътища от републиканската пътна мрежа – Кресненското дефиле и пътя Русе - Велико Търново. Инж. Златев подчерта, че пътят Русе - Велико Търново е предпочитан от товарното движение от една страна заради Прохода на Републиката, който е един от най-добре поддържаните проходи, а от друга -  заради Дунав мост. Участъкът е с изключително интензивен трафик и в някои отсечки са обособени три ленти, а в други пътят е двулентов. За съжаление предприемането на неправилни маневри, недооценяването на възможността за изпреварване предизвиква катастрофи.

Единственото решение е изграждането на новия четирилентов път, с който ще се разделят двете посоки на трафика и ще се повиши безопасността, съобщиха още от АПИ.

източник:dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар