Вход | Регистрация

Велико Търново се грижи специално за психично болните

Центърът се намира на ул. "Бузлуджа" 1, в реновирани помещения от сградата на "Център за психично здраво" ЕООД

Велико Търново се грижи специално за психично болните
Снимка: Север.бг

Великотърновската община разкри в началото на месец май специален "Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства". На практика това е специален център, в който всички психично болни ще получат помощ, с която да станат по-самостоятелни.

Центърът се намира на ул. "Бузлуджа" 1, в реновирани помещения от сградата на "Център за психично здраво" ЕООД. Освен за лицата с психични проблеми, услугите са насочени и към техните близки.

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция лицата с психично здравни проблеми могат да потърсят съдействие и да ползват следните услуги:

- Психологическо консултиране;
- Социално консултиране;
- Социално-правно консултиране;
- Трудотерапия;
- Медицинско наблюдение и съдействие;
- Консултиране на близки на потребителите по проблемите на лицата с психични разстройства;
- Информиране и подкрепа за трудова реализация;
- Подпомагане социалната интеграция на лица с психични разстройства, чрез развитие на мрежа за социална подкрепа;
- Информиране за социалните услуги на територията на Община Велико Търново.

Предлаганите услуги в центъра се ползват от лицата с психично здравни проблеми (индивидуално или групово), почасово - всеки ден или няколко пъти в седмицата/месеца съобразно техните индивидуални потребности.

За да ползват услуги в "Център за социална рехабилитация и интеграция за лица с психични разстройства” лицата с психично-здравни проблеми е необходимо да подадат заявление в Дирекция "Социално подпомагане ”, след което да им бъде издадена Заповед от Директора на дирекцията за ползване на услугата.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57