Вход | Регистрация

За месец за СПИН са се изследвали 71 души

За месец за СПИН са се изследвали 71 души
Снимка: Thinkstock/Guliver

Само през октомври в кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН във Велико Търново са консултирани и изследвани 71 лица, съобщават от Районната здравна инспекция. От преминалите през кабинета 35 са мъже и 36 - жени, на възраст от 14 до 57 г. В местата за лишаване от свобода са консултирани и изследвани 31 лица.

През октомври във великотърновска област са регистрирани 73 случая на остри заразни заболявания, като най-висок е относителния дял при гастроентероколитите. През изминалия месец в инспекцията е регистриран един случай на вирусен хепатит тип Б с летален изход – починалият е мъж на 59 г. от община Свищов.

330 проверки по противоепидемичния режим в обектите, подлежащи на контрол, са извършени през октомври от инспекторите. Издадени са 15 предписания и са съставени 15 акта. Във връзка с мерките за ограничаване на пасивното тютюнопушене са извършени 245 проверки в контролираните обекти.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: Радио Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57