Вход | Регистрация

Измерват безплатно кръвна захар в Павликенско

Кампанията е на Общината

Измерват безплатно кръвна захар в Павликенско
Снимка: sxc.hu

600 души ще имат възможност да се включат в кампания за измерване на кръвната захар в населените места от община Павликени.

Здравната инициатива започна днес от пенсионерските клубове в селата Батак, Сломер, Караисен, Патреш, Горна Липница, Долна Липница, Росица и Вишовград и град Бяла черква.

Тестлентичките и убождащите устройства за изследването са осигурени безплатно от Община Павликени. Хората без здравни осигуровки, тези на социални помощи или от уязвимите групи също ще могат да се тестват.

Утре, 14 април, изследването ще се проведе в селата Димча, Върбовка, Недан, Бутово, Стамболово, Михалци, Мусина, Дъскот, Лесичери, Паскалевец. Мястото за изследване са местните пенсионерски клубове с начален час 9:00.

На 15 април от 9:00 ч. са насрочени изследванията в Павликени. Желаещите да заповядат в лекционната зала на НЧ "Братство-1884".

Срещу заплащане гражданите могат да си направят и допълнителни здравни изследвания като скрининг на нивата на холестерол и скрининг на щитовидната жлеза, съответно с цена 4 лв. и 10лв.

Ендокринологът от ВМА-София д-р Красимир Хаджилазов и Таня Ангелова, представител на България на "Балмед", ще се срещнат с граждани от 15:00ч. на 15 април (петък), за да предоставят повече информация по проблема с кръвната захар.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар