Вход | Регистрация

Министър и кмет откриха обновените родилно отделение и неонатология на Великотърновската болница

Със 100 хил.лв. повече ще получи областната болница през тази година за спешната помощ

Напълно обновеното родилно отделение на Великотърновската болница "Д-р Стефан Черкезов" беше открито днес официално от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов и кмета на града Даниел Панов.

На церемонията присъстваха още зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, директорът на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов” д-р Стефан Филев, зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов, медицинския персонал и др.

Министър и кмет откриха обновените родилно отделение и неонатология на Великотърновската болница Община Велико Търново

Извършените ремонтни дейности, включващи и неонатологията, възлизат на повече от 400 хил.лв. Те са осигурени от Министерството на здравеопазването.

Г-н Панов благодари за подкрепата от страна на Здравното министерство и за подхода му към общините. С извършената инвестиция услугите и условията в базата вече са по-качествени и съвременни.

Двойно повече деца са се родили в областната болница за първите два месеца на тази година спрямо предишната - 163 бебета, а през миналата година по това време са били 82 бебета, каза кметът.

Министър и кмет откриха обновените родилно отделение и неонатология на Великотърновската болница Община Велико Търново

Даниел Панов припомни, че с откриването на обновения преди няколко месеца Комплексен онкологичен център във Велико Търново идват пациенти от четири области, за да ползват съвременната апаратура.

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов заяви, че инвестицията в МОБАЛ"Д-р Ст.Черкезов" е в съзвучие със стратегическите цели на държавата в сферата на здравеопазването и грижите за майките и децата. Той допълни, че през тази година великотърновската болница ще получи 500 000 лева за осигуряване на спешната помощ, които са със 100 000 лева повече спрямо миналата година.

Министър и кмет откриха обновените родилно отделение и неонатология на Великотърновската болница Община Велико Търново

Днес Даниел Панов и д-р Петър Москов обсъдиха новата Национална здравна карта, подкрепена от Националното сдружение на общините, чийто председател в търновският кмет.

"Предстои да се уточни ситуацията с три болници в труднодостъпни райони - в Трявна, Берковица и Димитровград. Смятаме, че ще имаме консенсус с Министерството на здравеопазването”, посочи Панов, който е и председател на Управителния съвет на НСОРБ. 

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57