Вход | Регистрация

Наградиха победителите за карикатура против тютюнопушенето

176 творби от Търново се състезаваха в две възрастови групи

Наградиха победителите за карикатура против тютюнопушенето
РЗИ-Велико Търново

Победителите в общинския конкурс за карикатура на тема тютюнопушене бяха наградени в сградата на РЗИ Велико Търново.

На първите три места в по-малката възрастова група са класирани Йорданка Станева – 6 клас от СОУ "Емилиян Станев". Другия победител е Георги Атанасов – ОУ " П.Р. Славейков” в 7 б клас. На трето място е Ева Герджикова от СОУ "Емилиян Станев” – 7 а клас. В другата възраст победители са Анна Хабоян – ПГ по моден дизайн, Снежина Иванова   - 9 е клас и Пламен Георгиев – 9 д клас, и двамата от Езикова гимназия. Компетентното жури присъди пет поощрителни награди. Специална награда беше присъдена на ОУ "П.Р. Славейков", за най-много творби, с които участва във формата.

Ръководител на малките художници е Борислав Нешев – учител по рисуване.

Общо 198 творби са изпратени за участие от 168 ученици. До жури са допуснати 176 карикатури. Като те са групирани в две възрасти – от пети до седми клас и от осми до дванадесети. В конкурса са се включили десет училища в община Велико Търново. А най-добрите творби са изложени в Регионалната здравна инспекция.

Наградите са осигурени от Община Велико Търново. Началникът на Регионалния инспекторат по образование – Розалия Личева, поздрави победителите.

Състезателният формат бе организиран с подкрепата и съдействието на Община Велико Търново и регионалния инспекторат по образованието. Конкурсът се проведе в рамките на програмата СИНДИ - "Здрави деца в здрави семейства” и бе посветен на  Международния ден без тютюнопушене – 21 ноември.

Конкурсът започна през октомври. Право на участие имаха всички училища в община Велико Търново. Неговата цел бе да мотивира учениците да изразят своето мнение и отношение към тютюнопушенето, чрез средствата на карикатурата.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: Радио Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар