Вход | Регистрация

„Искам бебе“ - бъбречни и репродуктивни проблеми

Здравният министър и Директорът на ЦФАР ще се включат в дискусията, по време на „Отворени врати“

„Искам бебе“ - бъбречни и репродуктивни проблеми
Областна администрация - Ловеч

"Отворени врати" с дискусия на тема Отговорно родителство организират фондация "Искам Бебе" и Община Велико Търново.

В дискусията ще бъдат обхванати темите: за проведения от екипа на доц. Анелия Буева първи национален скрининг за скрити бъбречни заболявания при деца от 0 до 18 години, в който В. Търново се включи в периода от 11 до 15 ноември; за донорството на генетичен материал; за безплодието при други съпътстващи заболявания (таласемия, лупус, ревматологични заболявания) и за методите за утешаване на бебетата.

Събитието ще се проведе на 15 ноември /петък/ от 16:30 часа в Ритуална зала на Общината. Очаква се специални гости да бъдат министърът на здравеопазването – д-р Таня Андреева и директорът на ЦФАР – д-р Николай Лалев.

От 9:00 до 19:00 часа във фоайето на Общината ще има възможност да се посети и благотворителния базар "Ангелска чудотворителница”.

Събраните средства от продажбата на красивите ръчно направени предмети от доброволци на "Искам бебе" ще бъдат дарени за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от В. Търново и региона, както и за нефрологичното здраве на децата на България.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар