Вход | Регистрация

Студенти се учат на майсторлък по проект

Студенти се учат на майсторлък по проект
Снимка: Север.бг

Стартира проект "Майстор, калфа и чирак", част от Минифестивал за съвременно изкуство, организиран от Арт група "Дупини" в сградата на старата поща във Велико Търново.

От днес до 17 септември, в рамките на 10 дни, 8 студенти от Факултет по Изобразителни изкуства на ВТУ ще творят, вдъхновени от атмосферата на величествената сграда и Самоводската чаршия.

Николай Стоянов е намислил да сътвори набързо и импулсивно инсталация, която да представлява жп-прелез с импровизиран тунел.

Кирил Георгиев от Казанлък ще направи пощальон с колело, а Ирена Караставова има идея за скулптури от хартия, инсталации и игри със светлинната.

Идеята за това, какво ще направи Деян Боев в проекта е провокирана от самото пространство на старата поща и тайните, които крие в себе си. Като материал той е избрал да използва хартията, защото е трайна, но и доста податлива.

"Въпреки че стените са олющени и картините приличат на стените, това е много хубаво място. Сградата е стабилна, живяла е доста време, видяла е доста хора, пази си спомените. Предразполага изключително много към изкуство. Пространството е огромно и може да побере доволно количество автори, които могат да се представят във всяка една насока в изкуството. Специално за съвременното изкуство е идеална", сподели мнението си Николай за старата сграда.

Авторът на най-добрата творба ще има възможност да участва в студентски скулптурен симпозиум в Южна Корея.

 

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар