Вход | Регистрация

Български младежи ще могат да публикуват в мултимедийно списание

Public Republic дава възможност на наши ученици да изразят себе си чрез изкуство или литература

Български младежи ще могат да публикуват в мултимедийно списание
Снимка: sxc.hu

Нов проект, насочен към българските деца и младежи на възраст между 7 и 18 години, стартира международното мултимедийно списание за литература, култура и изкуство Public Republic. Специално издание на списанието ще дава възможност за изява на таланта им и ще им помага да се развиват и да обогатяват интересите си.
Интерактивната платформа позволява на участниците в инициативата да използват пълния набор от мултимедийни канали за комуникация като видео, уеб страници, музикални записи, презиентации, интервюта, статии, онлайн обучение и др. В екипа на проекта са включени както специалисти с дългогодишен опит, така и младежи, които са наясно с интересите и нагласите на връстниците си.
Инициативата стартира на български език, като е предвидена възможността обсегът й да бъде разширен на английски и немски. Public Republic позволява на младите хора да се изявят и да популяризират творчеството си в областта на литературата и изкуствата в немското и английското културно пространство.
Списанието Public Republic бе удостоено с престижната номинация за наградата "Христо Г. Данов" на Министерството на културата за 2009 година заради изключителния му принос за развитието и обогатяването на съвременната българска култура и духовен живот.

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Арена Медия
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар