Вход | Регистрация

Животновъди даряват телета на пострадалите от село Бисер

Повече от 20 члена е събрала благотворителната инициатива само за един ден

Животновъди даряват телета на пострадалите от село Бисер
Снимка: sxc.hu

Дарявайки малки телета на хората от Бисер решиха да изразят съпричастността си плевенските животновъди към бедстващите жители на харманлийското село. Животните ще бъдат предадени, когато пострадалите възстановят нормалния си ритъм на живот и имат възможност да поемат грижите по отглеждането им.

За БТА животновъдът от село Стежерово (община Левски) Орлин Филев, който е сред инициаторите на благотворителната кампания, съобщи, че в нея участват негови колеги, членове на Асоциацията за черно-шарено говедо. Той заяви, че е готов заедно с телето да предостави на новите му собственици и чувал сухо мляко.

Само през днешния ден инициативата е получила подкрепа на около 20 животновъди от региона. Филев се е консултирал с ветеринарен лекар, за да бъдат уточнени подробностите за изготвянето на документите за транспорта на малките телета-сукалчета, когато стане възможно безвъзмездното им предоставяне на новите им собственици.

Едномесечните животни ще преминат и ветеринарен преглед. Орлин Филев призовава всички желаещи да се присъединят към благотворителната кампания да мму се обадят, за да бъдат уточнени подробностите.

______________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg





Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар