Вход | Регистрация

Изпратихме Випуск 2013 "по пътя към зрелостта" + ВИДЕО

873 абитуриенти бяха аплодирани по време на дефилето

Изпратихме Випуск 2013 "по пътя към зрелостта" + ВИДЕО
Снимка: Север.бг

Великотърновските абитуриенти оставиха зад гърба си един живот на трепетни вълнения, надежди и мечти, за да прекрачат "прага на зрелостта". 873 зрелостници от 14 училища в града бяха приветствани от своите близки, приятели и съграждани, докато минаваха по червения килим пред Общината.

От 23 до 25 май с ученическия живот се сбогуваха възпитаниците от Випуск 2013 на: ПГЕ "А. Попов” - 3 паралелки, ПГС "Кольо Фичето" - 1 паралелка, СГ по Икономика – 4 паралелки, ХГ "Св. св. Кирил и Методий" - 1 паралелка, ЧПГ – АК "Аркус" - 2 паралелки, ПГСАГ "Ангел Попов" - 4 паралелки, СОУ "Владимир Комаров" - 1 паралелки, СОУ "Емилиян Станев" - 4 паралелки, ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" - 6 паралелки, ПМГ "Васил Друмев" - 5 паралелки, СОУ "Вела Благоева" - 1 паралелки, СОУ "Георги Раковски" - 1 паралелки, ПГ по Моден дизайн – 1 паралелка, ПГТ "Д-р Васил Берон" - 6 паралелки.

Нещо свърши. Но започва друго, още по-предизвикателно, още по-съдържателно и красиво в живота на младите хора. Някои от випускниците на Езикова гимназия споделиха желанията си за реализация, повечето от които, за съжаление, не бяха свързани с България.

Изпратихме Випуск 2013 "по пътя към зрелостта" + ВИДЕОСевер.бг

"Мечтата ми е след години да се занимавам с дизайн на рокли, бижута и обувки, но първо ще продължа обучението си с приложна лингвистика испански и втори език арабски.", сподели за интереса си Мелани и издаде тайната, че малко е "копирала" световноизвестен дизайнер, но е направила своя корекция, за да си ушие роклята по-лесно.

"Шансовете за реализация в чужбина са много по-големи, отколкото тук", смята Олимпия. "Искам да се развивам навън и заради езиците, които научих – немски, английски и испански. Засега се ориентирам към Германия, в специалност право".

И на Христина стремежът е да успее да се рализира в чужбина "Моята цел е да замина за Виена, очаквам да излязат резултатите от изпита по немски. Желая там да уча психология и социология. Надявам се да успея, колкото и да е трудно". Някои от мечтите си е успял да сбъдне миналогодишният софийски абитуриент Йордан от ПГ "Хенри Форд" , който бе кавалер на Христина. Учи маркетинг и работи, за да си помага за образованието.

Изпратихме Випуск 2013 "по пътя към зрелостта" + ВИДЕОСевер.бг

Към чужбина е вперила взор и Румяна. Според нея в България няма бъдеще за младите хора и затова смята да замине за Англия. В пътуването зад граница ще я придружи кавалерът й Стамен, който е завършил миналата година, но не е успял да реализира тук една от мечтите си – да започне футболна кариера, затова смята да приеме предизвикателството.

Изпратихме Випуск 2013 "по пътя към зрелостта" + ВИДЕОСевер.бг

В България или в чужбина – важното е младите хора да се образоват и да стъпят на верния път, който да ги отведе до сбъдването на мечтите си. А те стават реалност, само когато имаш цел и я следваш стъпка по стъпка.

На изпроводяк ще пожелая и аз "На добър час!" на Випуск 2013 от Велико Търново с едно обичано от мен стихотворение-изповед на зрелостника Георги Нейков от времето, когато аз бях абитуриентка...

Изпратихме Випуск 2013 "по пътя към зрелостта" + ВИДЕОСевер.бг


На път към зрелостта

Все още младостта е във разгара

и още чувствам пестелива прошка,

когато нарушавам мъдрост стара -

яйцето да не учило кокошката!

С конфликти поколения са расли,

растем и ние, други ще се мъчат...

Конфликтите са като водорасли

в морето на живота – неотлъчни.

Погледнато от тази гледна точка -

към зрелостта подрастващите тичат.

А зрелите опитват с бавна крачка

по-често с младостта да се засичат.

В живота крачим смело и небрежно,

а детството за сбогом вече маха.

Към зрелостта на път сме неизбежно.

Това е и утеха... И заплаха!

Вижте как близки, приятели и съграждани изпратиха своите абитуриенти. Във видеоклипа са използвани песни от концерт на Тоника СВ:

Още снимки от изпращането на абитуриентите може да видите в албумите на << Sever.bg във Facebook >>

 

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар