Вход | Регистрация

Медицински сестри и акушерки ще се обучават отново във В. Търново

Откриха филиал на Медицински университет - Варна

Филиал на Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна беше открит вчера във В. Търново. Той се помещава в Хуманитарна гимназия и всъщност заема мястото на закрития през 2007 г. Медицински колеж.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов, ректорът на учебното заведение проф. д-р Красимир Иванов и спортният министър Красен Кралев дадоха официален старт на новия филиал за медицински специалисти.

За първи път в търновската Хуманитарна гимназия, за която имаше дебат дали да бъде закрита заради липса на ученици, тази година има паралелка в областта на медицината и балнеолечението. Създаването й цели да направи лесен преход за обучаващите се от училището до Медицинския колеж.

Възстановяването на т.нар. Медицински колеж, в който ще се обучават медицински сестри и акушерки, бе една от задачите, които Даниел Панов си постави в началото на своя кметски мандат. Кметът пожела на директора, на преподавателите и на обучаемите да се вдъхновяват от духа и атмосферата на Велико Търново и да се посветят изцяло на обучението и високохуманната професия.

Община Велико Търново ще дари на филиала материали, получени от Червения полумесец и Българския червен кръст.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57