Вход | Регистрация

Млади предприемачи от ПГ по туризъм даряват книги и играчки

Утре инициативата „Купи книга – дари книга“ ще има щанд за книги в търновската болница

Млади предприемачи от ПГ по туризъм даряват книги и играчки
RULES OF NATURE– THE NATURAL RULES OF OUR LIFE - Фейсбук

Благотворителна инициатива организират търновски ученици от Професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон". С нея ще бъде направено дарение на книги на деца в неравностойно положение или деца в чужбина, имащи нужда от българска литература.

Утре, 28 октомври, в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" от 11:00 ч. до 12:00 ч. ученически екип ще открие щанд за книги на стойност 1 лев. Те ще дарят и играчки на Детското отделение в болницата, събрани през последните няколко месеца от дарения.

Инициативата "Купи книга – дари книга" / BOOK A BOOK/ е част от проект на учениците от Професионалната гимназия по туризъм, наречен RULES OF NATURE–THE NATURAL RULES OF OUR LIFE, с който участват в международен конкурс заедно с училища от 98 държави. Победителото училище в конкурса ще стане "Училище на предприемачи".

През лятото започна събирането на книги, учебници и хартия за рециклиране, както и на детски играчки. Идеята на младите предприемачи е да дарят получените книги и учебници на нуждаещи се деца у нас и на две български училища в чужбина. Играчките, освен за детския кът в болницата, ще бъдат предназначени и за Дом за медико-социални грижи за деца в гр. Дебелец.

Със средствата, събрани пък от символичната продажба на книги, ще бъдат приготвени сладки и соленки от лимец – отново предназначени за социално слаби деца и възрастни.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57