Вход | Регистрация

Образование, култура и мениджмънт в РУ

Висшето учебно заведение ще домакинства две международни конференции

Образование, култура и мениджмънт в РУ

Днес започват две международни конференции в Русенския университет "Ангел Кънчев". Първата е на тема "Образование" и ще събере от 09:00 часа в аулата на Корпус 2 българи и руснаци, които ще представят най-добрата практика в учебната сфера.

Паралелно с това, катедра Европеистика организира юбилейната Десета конференция за култура и мениджмънт. Основната цел на учените, които ще вземат участие, е да дадат обяснение на факторите, които оказват влияние върху бизнеса и мениджмънта в глобализиращия се свят и предложат практически подходи за придобиване на компетентност.

Лекции ще изнесат специалисти от  Австрия, Белгия, България, Великобритания, Германия, Ирландия, Испания, Италия, Нова Зеландия, Полша, Румъния, Украйна и Холандия. Сред тях личат имената на президента на Асоциацията по крос културна компетентност проф. Волфганг Майерхофер и представителят на Глобалния алианс за обучение по мениджмънт д-р Якоб Айзенберг.

Освен катедра "Европеистика", в организацията на събитието се включиха и Българо-румънският интеруниверситетски "Европа" център - БРИЕ, Международното дружество "Елиас Канети". Партньори са още фондация "Конрад Аденауер" и Винпром - Русе.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар