Вход | Регистрация

Физиците Георгиеви с научен принос в математиката и електроинженерството

Известните физици от Поликраище Д-р Марияна Георгиева и проф. Георги Георгиев представиха новите си изследвания в областта на електромагнетизма в Италия

Физиците Георгиеви с научен принос в математиката и електроинженерството
личен архив

Д-р Марияна Георгиева и проф. Георги Георгиев участваха в 17-тата Международната конференция по съвременни приложения на електромагнетизма – ICEAA, която се проведе в Торино, Италия.

Това е един от най-представителните научни форуми в света в тази област, където българските физици се включиха с два Поканени доклада: "Върху числата и тяхното приложение в теорията на вълноводите” и "Напредък в теорията на кръговия вълновод а азимутално намагнитен феритен тороид и диелектричен цилиндър”.

Учените от Поликраище за пореден път бяха организиратори на Специална секция под надслов "Съвременни проблеми на математичния и изчислителния електромагнетизъм и техните приложения”.

Участието им беше по лична покана на проф. Пиерджорджо Усленги от Университета на Илиной в Чикаго, президент на Международния съюз по радионауки URSI до 2008 г. и понастоящем негов вицепрезидент и председател на Научния комитет на конференцията.

В първия от докладите българските учени представиха нови резултати от теорията на числата , въведени от тях, за които за пръв път говориха на предишното издание на конференцията в Торино през 2013 г. Основният научен принос в първия доклад е главно в областта на математиката, а във втория ударението е поставено върху радиофизиката и върху приложението на един вид вълноводни структури в електроинженерството. Резултатът от тяхното изследване има приложение при разработването на елементи за спътникови антени с електронно управление на вълната.

Физиците Георгиеви с научен принос в математиката и електроинженерствотоличен архив

В Специалната секция на д-р Марияна Георгиева и проф. Георги Георгиев участваха учени от Германия, Русия, Армения, Турция, Белгия и Испания.

Това е седмото по ред участие на д-р Марияна Георгиева и проф. Георги Георгиев на Международната конференция по съвременни приложения на електромагнетизма ICEAA. От 2011 г. те редовно получават официални покани от проф. Усленги да организират Специални секции, на които канят изтъкнати специалисти от най-развитите в научно отношение страни. Секциите се провеждат пред българското национално знаме и знамената на страните участнички. Всеки участник получава от организаторите специално удостоверение за участието си в Специалната секция.

Физиците Георгиеви с научен принос в математиката и електроинженерствотоличен архив

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57