Вход | Регистрация

ЦДГ "Пчелица" посрещна 100 дечица след мащабен ремонт

Лясковската детска градина е санирана и с подменена отоплителна инсталация

ЦДГ "Пчелица" посрещна 100 дечица след мащабен ремонт
Община Лясковец

100 дечица прекрачиха прага на първата в Лясковец ЦДГ "Пчелица”. Сградата на детската градина беше изцяло ремонтирана.

Малчуганите бяха посрещнати с пита с мед и с първото звънче, което оповести началото на заниманията за хлапетата. Освен забавни песни и танци, децата се радваха и на театър.

Обновената детска градина бе реализирана по проект "Модернизация и внедряване на мерки за енергийна ефективност в ЦДГ "Пчелица”, гр. Лясковец”, финансиран от Международен фонд "Козлодуй”. С него бяха въведени редица мерки за подобряване на енергийната ефективност на сградата.

Направена е изолация на външните стени и топлоизолиране на покрива чрез окачени тавани, сменена е дограмата. Подменени са радиаторите и тръбната мрежа. Изпълнен е основен ремонт и преустройство на инсталацията в котелното помещение.

Общата стойност на проекта е 134 108,90 евро. С ремонта в ЦДГ "Пчелица" приключи спечеленият от Община Лясковец проект за енергийна ефективност на три детски заведения - ЦДГ "Радост”, ЦДГ "Славейче” и ЦДГ "Пчелица”.  Общата стойност на финансираните проекти възлиза на 448 761 евро.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57