Вход | Регистрация

Център за деца откриват в Горна Оряховица

Децата със специфични образователни потребности в общината ще получават подкрепа там

Център за деца откриват в Горна Оряховица
Снимка: Булфото

Деца със специални образователни потребности в община Горна Оряховица ще посещават новоизграден мобилен център в горнооряховското училище "Иван Вазов". Той се разработва по проект на училището, Община Горна Оряховица, Сдружение ОКСАБ-2006 и Тракийския университет в Стара Загора.

Началото на проекта е поставено този месец, а изпълнението му ще продължи 18 месеца. Начинанието се финансира от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурсиси" към Министерство на образованието, младежта и науката.

В този период ще бъдат проведени информационни кампании, които да спомогнат за преодоляването на обществените предразсъдъци спрямо децата със специални образователни потребности. Учителите ще преминат през специален образователен курс в Тракийския университет и ще бъде разработен образователен софтуер за улеснение на работата.

В мобилния център ще бъдат сформирани и клубове по интереси, както и "Училище за родители", ще се предлагат индивидуални и групови консултации за децата със специфични потребности в обучението.

___________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар