Вход | Регистрация

Братя-близнаци лъжат за надомна работа

Братя-близнаци лъжат за надомна работа
Снимка: sxc.hu

Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност” в областната дирекция в Габрово разкриха измамна схема, от която двама братя са се облагодетелствали за сметка на търсещи работа хора.

Разследването започнало след подадени множество сигнали от хора, повярвали на обява в местен вестник за надомна работа. Според условията, желаещите трябвало да преведат по личната банкова сметка на 37-годишния Л.К.  аванс за първоначалните материали. Въпреки, че направили преводите, хората не получили обещаните материали, а опитите им да се свържат с "работодателя” се оказали безуспешни – телефонът му бил изключен.

В хода на работата криминалистите установили, че през ноември 2011г. неговият брат - близнак П.К., регистриран и многократно осъждан за измами е организирал и извършил измама по същата схема, но изискването било авансовите вноски да се изпращат с пощенски записи на негово име в Казанлък. Събраните до момента данни сочат, че по схемата били ощетени десетки хора, но поради малкия размер на изгубените суми, исканият аванс варирал около 15  лв., голяма част от тях не са потърсили помощ от полицията.

Материалите по случая са изпратени на РП-Габрово.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



МВР
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар