Вход | Регистрация

Габрово отвори очи за планетата в Часа на Земята

Габрово отвори очи за планетата в Часа на Земята

Габрово отвори очи за планетата и загаси светлините на обществени сгради в Часа на Земята. Градът се включи в международната инициатива, която се проведе на 25 март от 20.30 до 21.30 часа местно време по целия свят.

Община Габрово показа съпричастност към проблема с климатичните промени като загаси фасадното осветление на часовниковата кула, сградата на общинската администрация и отдел ГРАО в продължение на два часа – от 20.00 до 22.00 часа.

Уникалният за България габровски музей "Дом на хумора и сатирата" също потъна в мрак в знак на ангажираност към проблемите на околната среда и Земята. От Веселата къща изключиха осветлението на емблематичната скулптура на Хитър Петър, надписите над входа и фасадното осветление на най-новите обитатели на музея котките върху покрива .

В глобалното събитие се включиха също Държавният куклен театър, Регионалната библиотека "Априлов-Палаузов" и Регионално управление на образованието – Габрово. Те също загасиха светлините и "отвориха очи" за планетата и усилията на милиони хора по света да се справят и променят климатичните промени стъпка по стъпка.

Часът на Земята даде възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и да избере как да използва силата си в опазването на околната среда. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57