Вход | Регистрация

Ефективни присъди за обирджиите на банка във Враца

Ефективни присъди за обирджиите на банка във Враца

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Враца съдът призна за виновни Людмил Георгиев и Иван Иванов за извършването на обир на банка във Враца.

На 01.10.2013 г., около 19.10 ч. в гр. Враца, на улица пред офис на "Интернешънъл Асет банк", Георгиев и Иванов нападнали охранителя на инкасо автомобила на банката, като го ударили по главата с твърд предмет и издърпали от ръцете му платнена чанта, съдържаща сумата от 91 585,02 лева. Те отнели парите, от които 85 758,00 лв. били собственост на "Интернешънъл Асет банк" - клон гр. Враца, а останалата сума от 5 827,02 лв. - собственост на частно лице, съобщиха от прокуратурата.

Ефективни присъди за обирджиите на банка във Враца

Деянието е било извършено в съучастие с Христо Георгиев, по отношение на когото наказателното производство е прекратено поради смъртта му.

Подсъдимият Иванов е осъден на дванадесет години "лишаване от свобода", а неговият помагач Людмил Георгиев получи шест години затвор. Наказанието ще се изтърпява при строг режим. Двамата подсъдими са осъдени солидарно да заплатят отнетата сума на "Интернешънъл Асет банк" - клон гр. Враца.

Решението подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд. /БГНЕС

Враца / БългарияДокладвай за нередност в статията
Добави коментар