Вход | Регистрация

Златните момчета от САЩ'94 и хиляди граждани се поклониха пред Трифон Иванов

Футболистът получи посмъртно спортно отличие "Венец на победителя"

Златните момчета от САЩ'94 и хиляди граждани се поклониха пред Трифон Иванов
Снимка: Sporta.bg

Близо 7 хиляди души отдадоха своята почит и уважение към личността и спортния дух на Трифон Иванов днес във Велико Търново. Много бивши футболисти и приятели присъстваха на поклонението в Двореца на културата и спорта "Васил Левски". 

Уважаваният защитник бе изпратен от почти всичките си съотброници от лятото на 1994 г.в САЩ, когато националният отбор по футбол на България стана 4-ти в света. Най-близките приятели на Трифон Иванов се преклониха пред тленните му останки, като Христо Стоичков дойде специално от Маями.

Първи Борислав Михайлов си взе сбогом с Иванов, а след него и Димитър Пенев. След като всички се сбогуваха със своя бивш съотборник, те се наредиха пред ковчега и се поклониха.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов обяви, че в чест на "Железния защитник” ще бъде учредена ежегодна награда за млад и талантлив футболист, носеща неговото име. Предстои организирането и на международен турнир по футбол "Трифон Иванов” за деца и юноши”.

Съболезнователни адреси бяха прочетени от името на президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов.

С почетния знак "Венец на победителя" легендарният футболист беше награден посмъртно със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Най-високото спортно отличие беше връчено на неговото семейство на днешното поклонение от съветника на министъра на младежта и спорта и съотборник на Трифон Иванов в националния отбор Гошо Гинчев.

Златните момчета от САЩ'94 и хиляди граждани се поклониха пред Трифон ИвановММС

Златните момчета от САЩ'94 и хиляди граждани се поклониха пред Трифон ИвановОбщина Велико Търново

Златните момчета от САЩ'94 и хиляди граждани се поклониха пред Трифон ИвановОбщина Велико Търново

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57