Вход | Регистрация

Инвестиционната програма на Общината е сред първите три одобрени

Близо 17 млн.лв. влизат безвъзмездно в бюджета за подобряване на градската среда

Близо 17 млн.лв.ще получи Община Свищов за реализацията на своята Инвестиционна програма. Вчера кметът на общината Генчо Генчев подписа споразумението за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Програмата на Община Свищов е сред първите три, одобрени за подпомагане. Средствата, които ще бъдат предоставени, са в размер на 16 818 684,82 лв.

Инвестиционната програма в изпълнение на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр.Свищов е за периода 2014 – 2020 г. Предвидени са дейности за подобряване на енергийна ефективност на някои сгради, подобряване на градска среда, образователна инфраструктура и социална инфраструктура.

Сградите на Общината и общинския финансов отдел и отдел "Култура" ще бъдат санирани. Енергийна ефективност ще бъде внедрена и в сградата на кабелното радио и някои жилищни блокове.

Обект от инвестиционната програма е улица "Черни връх” и жк. "Младост”, които ще бъдат обновени. Читалищата в Царевец, Ореш и Вардим, училището в Овча могила и ЦДГ "Радост” пък ще бъдат ремонтирани, предстои изграждане и на социален център.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57