Вход | Регистрация

Кръгла маса събира отново на обществен дебат за Дунав

Очаква се във форумът да взема участие министри, зам.министри и експерти

Кръгла маса събира отново на обществен дебат за Дунав
Снимка: sxc.hu

Свищов е домакин III-та кръгла маса от обществения дебат "Дунавската стратегия – възможност да градим регионите в Европа”. Дебатът, който е утре, 29 септември, събота от 10.00 часа е инициатива на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, а нейни партньори са Министерството на регионалното развитие и благоустройството и фондация "Ханс Зайдел”.

В рамките на форума гражданите от населените места по поречието на Дунав ще имат възможност да участват в уточняването на съответни проекти и възможните начини на изпълнение на Дунавската стратегията. По този начин Мария Габриел цели да добави ново проактивно измерение на подхода "отдолу-нагоре” в партньорството между институциите и гражданите.

Кръглата маса ще бъде открита от Габриел, а приветствия ще отправят зам.министърът на МРРБ Николай Нанков, кметът на община Велико Търново и областният управител на Велико Търново Пенчо Пенчев.

Експозета за възможностите в рамките на Дунавската стратегия ще направят Нона Караджова, министър на МОСВ, Иво Маринов, зам.-министър с ресор Туризъм от МИЕТ, Екатерина Алексиева, държавен експерт в министерството по управление на средствата от ЕС, Колин Улф, началник отдел "Европейско транснационално и междурегионално сътрудничество" на ЕК, Белин Моллов, архитект в МРРБ, Хория Барна, специален съветник на румънския министър на културата и националното наследство, Калин Георгиев, главен секретар на МВР, Николина Николова, зам.-министър на МРРБ.

 

_____________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg





http://www.mariya-nedelcheva.eu
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар