Вход | Регистрация

Намериха три издирвани жени

Намериха три издирвани жени
iNews.bg / Радила Радилова

На две жени, едната с европейска заповед за арест и 16-годишно момиче, обявени за издирване попаднаха служители от РУП – В. Търново, Павликени и П. Тръмбеш.

Вчера при извършена проверка от служители на РУП – В. Търново на 30-годишната Е. Т. от София е установено, че тя се издирва от Германия от 11 юни миналата година, с цел екстрадация. Тя  е криминално проявена и осъждана за джебчийски кражби.

Младата жена е задържана за срок до 24 часа по ЗМВР.

Тази нощ, около 00,05 ч. в с. Караисен за проверка е бил спрян лек автомобил, в който е пътувала 44-годишна жена от с. Върбовка, обявена за издирване от Република Словакия от 24 октомври миналата година с мярка "установяване на адрес". Снощи в полицейското управление в П. Тръмбеш е  получен и сигнал от 39-годишна жена от с. Страхилово, която е съобщила, че 16-годишната й дъщеря не се е прибрала в къщи, след училище. Момичето незабавно е било обявено за общодържавно издирване.

Проведени са множество срещи с нейни приятели и съученици, при които станало ясно, че момичето е подържало връзка чрез интернет с мъж от Търговище.

След проведени незабавни действия по разследването съвместно със служители на ОДМВР – Търговище, момичето е установено в дома на мъжа. Транспортирано е и е настанено в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Г. Оряховица, след което ще бъде предадено на родител.

По трите случая в съответните полицейски управления са образувани преписки. 

 

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар