Вход | Регистрация

Няма пострадали при взрива във Велико Търново

Много е вероятно взривът да е заради конкуренция

Няма пострадали при взрива във Велико Търново
Снимка: Север.бг

Няма пострадали при взрива от тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на МВР във Велико Търново. От полицията разследват случая, при който тази сутрин магазин за авточасти осъмна с разбита дограма и прозорци.

Сигнал за взрива е получен в дежурната част на ОДМВР – В. Търново, около 04:30 ч. тази сутрин. На мястото незабавно са изпратени полицейски екипи, районът на местопроизшествието е отцепен.

Нанесени са имуществени вреди на паркирани в близост автомобили и на намиращите се в съседство жилищни сгради. От взривната вълна са счупени стъклата на малък хранителен магазин, фризьорски салон и туристическа агенция.

Собственикът на магазина не е криминално проявен. По мнения на живеещи в района, е твърде вероятно актът да е дело на конкуренцията, тъй като цените са били най-ниските в града. Таксиметрови шофьори също са предпочитали закупуването на авточасти от този магазин, споделиха от бранша. 

Служители на Специализирана дирекция "Оперативно технически операции” при МВР – София извършват оглед на мястото на взрива. Местопроизшествието е посетено от директора на ОДМВР – В. Търново комисар Живко Коцев и наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура- В. Търново.  По случая е образувано досъдебно производство по чл. 333 от НК. Процесуално следствените действия продължават. 

От ОДМВР – В. Търново апелират към гражданите, които имат информация, която може да е от полза при разследването да сигнализират на тел.112 или в най-близкото управление на МВР. Анонимността им е гарантирана.

Към момента все още районът е отцепен, движението ще бъде пуснато след обяд.

<<Sever.bg във Facebook>>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар