Вход | Регистрация

Областните управители от Северозапада с общи искания към правителството

Областните управители от Северозапада с общи искания към правителството

Работна среща на областните управители от Северозападния район за планиране се проведе във Враца по покана на областния управител на Враца Малина Николова. В заседанието участваха също колегите й от Видин, Монтана, Плевен и Ловеч. Те дискутираха темите, по които се обединяват, свързани с интегрираното развитие на Северозападен район за планиране.

"Транспортна инфраструктура, туристическа инфраструктура и туристически продукт, критична инфраструктура, инвестиции и заетост са въпросите, които стоят пред нас за съвместно решаване. Само общите ни усилия, аргументи и инициативност могат да насочат вниманието на правителството към интегрирано развитие на Северозападен район". С тези думи Малина Николова откри срещата.

Георги Терзийски – областният управител на Ловеч - изказа мнение, че професионалното образование е още един важен приоритет, по който може да се провежда консолидирана регионална политика.

Първата тема, която подробно обсъдиха областните управители, бе разработването на проект за ремонт на второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на Северозапада. Той ще бъде предложен на премиера и на министъра на регионалното развитие и благоустройството като част от Целенасочената инвестиционна програма, чието одобрение и финансиране трябва да стартира през 2018 година.

Областните управители имат задачата да анализират състоянието на републиканската пътна мрежа на територията на своята област и на 25 юли, когато поредицата от срещи продължава, да приоритизират според класа, натовареността и спешността от ремонтни дейности второкласните и третокласни пътища за реализацията на проекта. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар