Вход | Регистрация

Общинска комисия набеляза мерки за очакваното снеготопене

Общинска комисия набеляза мерки за очакваното снеготопене

Наблюдение на нивата на реките Янтра и Белица на територията на община Велико Търново, както и на хидротехническите съоръжения  извършва постоянна общинска комисия под ръководството на заместник кмета проф. Георги Камарашев. Проверката е разпоредена от Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов във връзка с очакваното начало на процеса на снеготопене.

Под наблюдение са както речните нива, така и проводимостта на речните корита и възможността за нормално отичане на очакваните относително по-високи водни речни нива.

Изготвени и изпратени са писма до всички кметове и кметски наместици на територията на Община Велико Търново, както и до наемателите и арендаторите на общински язовири. В писмата са дадени необходимите указания, както за предприемане на необходимите превантивни мерки, така и за редовно следене на водните нива  по време на снеготопенето, съобщиха от кметската управа.

С оглед на метеорологичните прогнози,  очакванията са в близките дни и седмици снеготопенето да е постепенно и не много интензивно, поради неособено високите очаквани температури.

След предприетите мерки за почистване на речните корита в критични участъци и проверка на всички язовири, очакванията са въпреки временно повишаване на водните нива, те да не предизвикат проблеми.

източник:dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар