Вход | Регистрация

Откриха паметна плоча на загинали в Балканската война

Откриха паметна плоча на загинали в Балканската война
Снимка: Север.бг

Областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев и зам.-областният управител Любомира Попова присъстваха на откриването на паметна плоча, посветена на загиналите във войните жители на с. Велчево. Паметният знак от бял мрамор е монтиран на фасадата на народно читалище "Светлина”  във Велчево и е в памет на 11 загинали в Балканската, Първата световна война, Междусъюзническата и Втората световна война.

Плочата е направена с дарения на арендатори в землището на селото, с лични средства на областния управител и родолюбиви жители. Енорийският свещеник на Присово отслужи водосвет, а венец от името на областния управител бе поднесен в знак на признателност.

На събитието присъстваха още д-р Тодор Анастасов, председател на Съюза на ветераните от войните, Иван Коев, секретар на местната струтктура, кметът на селото Мустан Юсменов, председателят на читалището, Благовеста Факирова, председател на Сдружението на селските кметове, много жители на Велчево. Цветя на признателност бяха поднесени и на паметниците на загиналите във войните, които са в църковния двор на храма "Св. Георги” в селото.    

 

 __________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар