Вход | Регистрация

Охранителите на инкасото не са част от обирджиите

След почти едно денонощие разпити следователите установиха, че бандата не е получила вътрешна подкрепа

Охранителите на инкасото не са част от обирджиите
Снимка: sxc.hu

Липса на съпричастност на двамата охранители на автомобила инкасо, който бе ограбен в сряда, установиха следователите. След близо 20-часови разговори с мъжете органите на реда са стигнали до извода, че те не са част от престъпната схема на въоръженото нападение.

В защита на двамата охранители говори и факта, че са останали по местата си, макар че помощта им би улеснила значително обира. Именно не участието им е причината крадците да отмъкнат само малка част от наличните в камиона пари. Мъжете са освободени от полицията още вчера.

Според Министерството на вътрешните работи банките, чиито пари са прекарвани в инкасовия автомобил, са отказали да уточнят размера на сумите, които са били налични в него. Изключително малка е и вероятността да се установи кой е собственикът на буса, с който е предизвикана умишлената катастрофа. Той е изцяло опожарен от извършителите на обира и пораженията по него затрудняват работата на следователите.

Припомняме ви, че около 19:45 часа на 11 април на пътя от Севлиево за Ловеч бе извършено въоръжено нападение срещу инкасов автомобил, транспортиращ голяма сума оборотни пари на габровски, севлиевски и великотърновски банки. Обирът е станал в гористата местност Огледалата между севлиеското село Петко Славейково и ловешкото Къкрина, а крадците са избягали безпрепятствено.

_________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар