Вход | Регистрация

Пешеходен протест срещу цените на горивата

Ако няма ефект, ще протестираме в делничен ден пред Народното събрание, заявяват от СИЛА

Пешеходен протест срещу цените на горивата
Снимка: Север.бг

Протестът на 16 април срещу високите цени на горивата в Плевен ще бъде пешеходен. Това информираха организаторите на местния комитет на гражданското движение СИЛА (Съюз на интернет любителите на автомобили). Началната точка ще бъда жп гарата.  

От там в 13.00 часа те ще тръгнат по бул."Данаил Попов", покрай Дома на книгата, училище "Цветан Спасов", ул. "Димитър Константинов" (покрай Съда) и общината. След това шествието ще завие към Регионалния исторически музей, оттам по ул. "Дойран" - към Военния клуб и ще приключи пред сградата на Областна администрация.

СИЛА бе учредена в началото на април във Велико Търново. Инициативата бе на организаторите на националния протест "Не! На високите цени на горивата". От гражданското движение изпратиха 12 въпроса до Народното събрание, президентството, Министерския съвет и до политическите лидери.

Въпросите са обобщени от питанията в социалната мрежа "Фейсбук": Има ли нов метод за определяне на цените на горивата след изтичането на мораториума на 24 април? Какво се случва с обещаното намаление на цената на литър гориво с до 14 стотинки? Държавата ще вземе ли мерки за либерализацията на режима за вноса на горива?

Протестиращите недоумяват и как е възможно Комисията за защита на конкуренцията да има нужда от цяла година, за да направи проверка има ли картел в търговията с горива.

Основното искане на протестиращите е цената на литър гориво да бъде максимум 2 лева. Ако и този път няма явен резултат от протеста, следващият ще е в София, в делничен ден, пред Народното събрание, категорични са организаторите.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар