Вход | Регистрация

Повдигнаха трето обвинение по случая с пожара във влака София - Кардам

Повдигнаха трето обвинение по случая с пожара във влака София - Кардам

Повдигнато е още едно обвинение по случая с пожара във влака София - Кардам, в който загинаха 9 души, информираха от Окръжна прокуратура в Плевен. Третият обвинен по делото е зам.-директорът на Предприятие „Пътнически превози" София по експлоатация на „Спални и специални вагони". В обвинителният акт се казва, че зам.-директорът Георги Иванов е обвинен в това, че е причинил смърт по непредпазливост, при условията на независимо съпричинителство. Според прокуратурата той е издал заповед, с която наредил страничните врати на вагона да са заключени с каре и щифт, с изключение на тази, през която става приемането на пътниците. Причината за тази допълнителна защитна мярка са много нощни кражби в спалните вагони на нощните влакове.

Заповедта за блокирането на вратите със щифта е влязла в сила от 14 май 1988 г. В следствие на изпълнението му на 28 февруари 2008 година към 23.30 часа в бърз влак, пътуващ по направление София - Кардам, в туристически спален вагон -кушет, между гарите Карлуково - Червен бряг, Иванов е причинил по непредпазливост с деянието си, при условията на независимо съпричинителство, смъртта на девет човека, според обвинението.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „Подписка". Припомняме, че първите две обвинения по случая бяха повдигнати през декември 2008 г. срещу други двама служители на БДЖ за причиняване на смърт по непредпазливост.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар