Вход | Регистрация

Първанов ще посети Белене за празника на града

Навършват се 46 г. от обявяването на Белене за град

Първанов ще посети Белене за празника на града

Президентът Георги Първанов пристига тази вечер в Белене по повод празника на общината. За визитата на държавния глава в крайдунавския град съобщиха от пресслужбата на президентството. В Белене Георги Първанов ще бъде в 18.30 часа. Той ще  се срещне с кмета Петър Дулев, с ръководството на общината и жителите на града. По-късно, на площад "България", ще участва и в официалното откриване на празника по повод 46-ата годишнина от обявяването на Белене за град.

Проявите по повод празника на града ще продължат и през почивните дни. На 4 септември ще има детско парти на площада, турнири по градински шах и тенис на маса. В програмата за деня е включен и международен форум "Биоразнообразие и екотуризъм - възможности за развитие" и изложба от фотопленер и пленер по живопис.

Последната ще бъде открита в посетителския център на ПП "Персина". В неделя от 10 часа в църквата "Св. великомъченик Георги Победоносец" ще бъде отслужена тържествена литургия за здраве. Тържествена литургия ще има и в църквата "Рождение на Блажена Дева Мария".

На 5 септември в 16.30 часа в Обредния дом беленчани и гости на града ще могат да видят филма на Любен Босилков-Ройс "Втората реалност'. На пл. "България" в 20 часа ще се проведе концерт на Орлин Горанов и Марияна Попова, последван от фолклорно веселие с Поли Паскова и танцова формация. Тържествата за 46-ата годишнина от обявяването на Белене за град ще завършат с празнична заря, информира в. "Посоки". 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар