Вход | Регистрация

Ремонтираха историческия музей в Свищов

Историческият музей в Свищов претърпя няколко значително необходими ремонта. Обновяването на сградата на музейната експозиция в парк "Паметниците" приключи в края на миналия месец.

Това се е наложило след щетите от юнските порои, които са пробили покрива и той протекъл, застрашавайки разположените вътре експонати. 2 000 лв., осигурени от бюджета на музея, бяха необходими за отстраняването на този проблем.

В момента текат ремонтните дейности по покрива на лапидариума в двора на къщата на Алеко Константинов. Вятърът през летните бури е отнесъл конструкцията, за чието възстановяване са отпуснати 3 700 лв. Новият покрив ще бъде с керемиди, което ще го направи много по-стабилен и устойчив на метеорологичните условия.

Огромна дупка в двора на Етнографската сбирка към музея беше запълнена без заплащане по молба на извършителя на работата по нея.

Най-мащабният ремонт тази година започва скоро. Очаква се пълната подмяна на покрива на археологическата сбирка, която се намира над ресторант "Свищов". Средствата за това са вече осигурени от общината.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Община Свищов
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар