Вход | Регистрация

Ромски усмивки ще огреят Търново утрe

Целта на кампанията е гражданите да проявяват повече толерантност и приятелство

Ромски усмивки ще огреят Търново утрe
Снимка: sxc.hu

"Усмихната" кампания стартират български, ромски и турски младежи във Велико Търново утре, 20 февруари.

Те ще се обърнат към гражданите с призив за повече толерантност и приятелство пред сградата на Великотърновски окръжен съд, от 9:00 часа.

Кампанията ще протече като флашмоб. Младежите ще поздравяват минувачите с усмивка и огледало, в което да се огледат, за да се усмихнат. Минувачите ще получат и букетче от кокиче, минзухар и синчец, или изработено от хартия цвете на толерантността с различни цветове, както и материали, представящи основните послания на кампанията.

По този начин младежите ще се противопоставят на езика на омразата и насаждането на междуетническо напрежение, които ескалираха след случилото се в Пловдив на 14 февруари.

Кампанията се организира от Младежките доброволчески групи "Младежта е толерантност", създадени от Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе".

В дейността им участват доброволци от различен етнически произход (българи, роми, турци и други), студенти и средношколци, които са обединени от каузата за преодоляване на анти-ромските стереотипи и формиране на толерантно отношение към всички етноси в България. Клубовете са формирани в рамките на проект "Младежта е толерантност", финансиран от Европейската комисия и реализиращ се в България, Румъния, Унгария и Гърция.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57