Вход | Регистрация

След седмица ремонтират пътя Беляковец - гробищен парк

Обещанието даде кметът на Общината Даниел Панов пред жители на селото

През следващата седмица започва изкърпването на улицата, свързваща Беляковец с гробищния парк във Велико Търново. Това стана ясно след среща на кмета на общината Даниел Панов с жители на селото. Той информира още беляковчани, че сградата на бившото училище в селото е предвидена за база, в която да се реализира социален проект и няма да бъде предлагана за продажба.

Срещата с жителите на селото е първата от поредицата предвидени, които ще направи градоначалника във всички населени места до Коледа. Над 70 души присъстваха на мероприятието, като зададоха директно на кмета "болните" си въпроси.

Панов заяви, че познава в детайли най-сериозния проблем на селото – необходимостта от изграждане на канализация, но в момента няма отворена програма, по която може да се осигури финансиране. От следващата година ще има идеен проект и ще се чака отваряне на програма, по която може да се кандидатства, обеща той.

По време на първата година от управленския си мандат като кмет на Общината, Панов отчете свършената за селото работа, а именно: изградена Зона за отдих, извършен ремонт на спортна площадка и Младежки дом за 7 000 лева. Годишният бюджет на на кметството е 66 250 лева, а средствата по инвестиционната програма са 20 450 лева, стана ясно още по време на срещата.

Градоначалникът на Велико Търново отговори и на множество въпроси, свързани със състоянието на уличната мрежа, работата на младежкия и пенсионерски клубове. Той пое ангажимент да обсъди съществуващи проблеми и възможността за тяхното решаване, касаещи компетенцията на управителите на ВиК дружеството и енергоразпределителните дружества.

Комисар Живко Коцев също участва на събитието. Като директор на ОД на МВР - Велико Търново той декларира готовността на полицейските органи да продължат още по-активно да работят във взаимодействие с органите на местното самоуправление и структурите на гражданското общество за по-добри и ефективни мерки за сигурност в малките населени места.
_________________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар