Вход | Регистрация

Топ 5 "Кокошкари" - месец май

Топ 5 "Кокошкари" - месец май
Снимка: sxc.hu

През месец май във Великотърновско явно са успели да намерят най-различни начини за присвояване на всякакви видове чужда собственост.

5. Не само в Перник биели жените си...


На жената явно й е дотегнало от нещо и изоставила мъжа си. Но на 14-ти май сутринта, когато завела детето си на детска градина, 34-годишният С.Н. от Стражица я причакал и на излизане започнал да се разправя с нея. Очевидно, само викане не било достатъчно, че се и сбили... а гражданите наоколо станали свидетели на грозна сценка.


4. За 20 лева да разбиеш три врати.


Какво друго да направиш, когато влезеш с взлом в селското кметство, освен да откраднеш 20 лева?! На 10 май крадец взломява входната врата на кметството в с. Орловец, гр. Полски Тръмбеш, както и две вътрешни врати. Влизайки в стаята обаче, вместо очаквани скъпи вещи или важни документи, прибира не друго, а 20 лева от бюрото.


3. "Искам това синджирче!"


Що се отнася до възрастните дами, крадците винаги са безмилостни! Или ще й дръпне чантата от ръцете толкова силно, че старицата да падне на земята, или... ще дърпа златното й синджирче от врата без милост. Сценката се разиграла в Свищов на ул. "Ив. Панков". Тъй като жената се съпротивлявала обаче, непознатият успял да вземе само златната висулка.


2. Ах, това желязо...


Четири надстройки за удължаване на ремарке открандали от фирмен склад 21-годишният М.П. и 24-годишният З.А. от Горна Оряховица. Но как? В период от 3-4 дни сваляли заварените на прозорците метални решетки!


1. "Бизнес" с кафе автомати


Важното на всяка работа е да не се отказваш от нея! На 23 април тази година 16-годишно момче от Стара Загора избягало от ВУИ - с. Керека и започнало "бизнеса си" във Велико Търново. Два пъти откраднало пари от монетници на кафе автомати на стойност 320 лв., направило още два опита за такива кражби, без успех, но откраднало сладкарски изделия от сладково помещение на ресторант в старата столица. След тези деяния обаче е задържано и предадено на служител от Възпитателното училище - интернат в с. Керека.


След това непълнолетният отново атакувал кафе автомат, намиращ се на ул. "Т. Търновски". Премахнал решетката и отмъкнал 15 лв. от монетника. След което отново е задържан и върнат във ВУИ - с. Керека.


Постоянен, младежът пак напуска училището и за броени дни успява да извърши още две престъпни деяния във Велико Търново. В периода 12-13 май прави опит да открадне 60 лв. от кафе автомат, монтиран на ул. "Н. Габровски". На ул. "Народни будители" прониква в жилище през незаключената врата на тераса и открадва несесер с дамски принадлежности, калъфче за документи и кутия цигари.


Отново задържан, но дали историята не е с продължение?...

<<Sever.bg във Facebook>>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57