Вход | Регистрация

Три водоноски в помощ на бедстващите села

Три водоноски в помощ на бедстващите села
Снимка: iNews

Три водоноски с вместимост по 1,200 тона от днес са на разположение в села Търхово, Ловнидол и Идилево, които са на воден режим. Създадена е и организация за закупуване и разпределение на прибори за хранене за еднократна употреба. Такива ще бъдат раздадени в домовете за стари хора в селата Добромирка, Столът, Батошево, Стоките и ДДЛРГ, уверяват от Община Севлиево.

Закупени и предоставени са 40 бидона по 120 литра, изготвен e разчет за ежедневно снабдяване с  минерална вода за 4529 деца и ученици на територията на цялата общината, както и за 265 домуващи в социалните заведения.

Специалисти в общинската администрация са изготвили анализ, според който около 100 000 лв. на месец ще бъдат необходими на общината, за да се справи с бедственото положение. По тази причина ръководството на Севлиево ще сезира Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Към момента се изготвя задание за проектиране и основен ремонт чрез рехабилитация на довеждащия водопровод с дължина 20 500 м. с вътрешен диаметър 400 мм. от ВЕЦ "Видима” над Априлци до ПСПВ "Стоките” и източен магистрален водопровод за пречистена вода с дължина 33000 м. с диаметър 546 мм. (етернитов) за водоснабдяване на Севлиево, 11 селища от общината, 8 от община Габрово и едно от община Дряново.

 

_______________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Източник: Община Севлиево
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар