Вход | Регистрация

Учат децата на пътна безопасност с брошури и детски песни

Брошури и дискове с детски песни, посветени на безопасността на движението ще разпространят служители на МВР в сред деца от областта

Учат децата на пътна безопасност с брошури и детски песни
ОДМВР - Велико Търново

С настъпващия пролетно – летен сезон и предстоящата пролетна ваканция служители на ОДМВР – Велико Търново започнаха кампания, имаща за цел да заостри вниманието на подрастващите към пътната безопасност.

До началото на пролетната ваканция предстои в детските градини и училищата в областта да се проведат беседи по определен график с децата от предучилищна възраст и тези от първи до четвърти клас, по британската програма "Работа на полицията в училищата". Целта е децата от детските градини да се запознаят, а по-големите да си припомнят правилата за движение, мерките за безопасност при игри през ваканцията и като участници в пътното движение.

Наред с лекциите, които полицейските служители ще изнесат пред децата, ще бъдат раздавани брошури на тема "Знаеш ли правилата за безопасност на пътя", в които са засегнати най-важните неща, които децата трябва да знаят и да не забравят: къде и как се пресича; какво трябва да знае детето когато отива да кара колело; защо трябва да се спазват правилата за движение по пътищата; какво не бива да забравя всяко дете, когато се вози в автомобил, когато кара колело, когато пресича улицата и когато е навън без родителите си.

Наред с брошурите малчуганите ще получават и дискове със забавни песни на тема "Безопасност на движението".

Инициативата ще обхване 65 училища в областта с начален курс на обучение, още толкова детски градини и клубове "Отвори очи” в малките населени места.

 

_______________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



ОДМВР-Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар