Вход | Регистрация

Ушатия и Млекаря остават в ареста

Ушатия и Млекаря остават в ареста
ОДМВР - Велико Търново

Постоянна мярка "задържане под стража" наложи Районен съд във В. Търново на 32-годишният И. С., с прозвищата Ушатия и Ключаря и на 33-годишният Р. П. - Млекаря. Двамата, заедно с трима приятели бяха задържани в края на миналата седмица от полицаи след извършена поредна домова взломна кражба в старата столица. Срещу тях в полицейското управление бе образувано досъдебно производство.

Припомняме, че миналия петък непосредствено след извършване на поредния си удар, кражба на 150 лв. и  златни накити с тегло около 30 гр. петимата бяха заловени по главен път В. Търново – София, в района на разклона за с. Момин сбор.

Установено бе, че те имат доста богато криминално досие.

32-годишният Ключаря е регистриран и осъждан за кражби и притежание на наркотични вещества. Към настоящия момент изтърпявал наказание "пробация" за срок от 7 месеца за кражба. 33-годишният Р. П. - Млекаря също е осъждан за кражби, грабеж и управление на МПС, без необходимото свидетелство. Към момента е бил в изпитателен срок на предишна присъда "лишаване от свобода" за кражба.

34-годишният К. П. -  Големия Млекар е осъждан за грабеж и кражба. А 38-годишният В. К. също с присъда за кражба.  Четиримата мъже са от София.

Единствено 37-годишният Г. Т. - Дебелан е от Дряново. Той също е осъждан за кражба.

Групата се е придвижвала с два леки автомобила. Със съдействието на служители от СДВР бяха извършени обиски в жилищата на задържаните в София и околните села и Дряново. Намерени и иззети бяха множество средства, служещи за взломяване и отключване на патрони на входни врати, ножици за арматурно желязо, мобилни телефони, сим-карти и пластики от карти, видеокамери, цифрови фотоапарати, радиостанции и др.

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар