Вход | Регистрация

Хванаха изпечени крадци

Хванаха изпечени крадци
Снимка: Thinkstock/Guliver

Двама изпечени крадци са заловени на територията на Велико Търново, малко след извършването на поредната кражба. Това са 28-годишният Г.С. - Пруката” от София и 34-годишният А.М. /34г./ от Радомир, който живее в столицата без адресна регистрация. Преди да бъдат хванати в старата столица, те извършили поредния си удар - ограбили жилище в Шумен.

До задържането им се стигнало по повод на зачестилите сигнали за извършването на взломни кражби на територията на столицата и цялата страна. Престъпните деяния били извършвани по един и същи начин, като често потърпевшите дълго време не разбирали за извършеното посегателство върху собствеността им. Извършителите прониквали в жилищата отключвайки си със специално техническо средство и без да оставят видими следи отнемали предимно златни накити, след което отново заключвали входните врати.

Справка в полицейските масиви показала, че  двамата мъже са регистрирани и осъждани  по чл.195 от НК. Като Г.С. притежавал десетки криминалистически регистрации.  При извършеният им личен обиск и претърсване на автомобила, с който се придвижвали, полицаите открили специализирани инструменти за отключване на врати и отнетите вещи от последния им удар.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195 от НК. След  доклад на материалите по случая, Районната прокуратура в Шумен им е наложила мярка за задържане  в рамките на 72 часа.

<<Sever.bg във Facebook>>



МВР
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар