Вход | Регистрация

"Обществен барометър": "Инсценировка ли е актът срещу Ахмед Доган?"

"Обществен барометър": "Инсценировка ли е актът срещу Ахмед Доган?"
МВР

Тази седмица ви попитахме в нашата анкета -  Актът срещу Ахмед Доган инсценировка ли е или знак за нетърпимост от свои към свои? Припомняме, миналата събота по време на отчетно-изборно събрание на ДПС 25-годишният Октай Енимехмедов, насочи пистолет към бившия вече лидер на партията. Това предизвика гнева на съпартийците на Доган и те започнаха да го налагат, преди провиненият да бъде изведен от залата.

Това пък предизвика и доста полемики, кой беше повече жертва в случая. Доган или Октай?

Общо 27 са гласувалите на нашия сайт – www.sever.bg, на които безкрайно благодарим за ангажираността и гражданската им позиция.

Най-много, 51.9% от вас смятат че инцидентът не е инсценировка, а е ясен знак за нетърпимост и е вид бунт срещу правилата на ДПС. Следват ги с 33,3% гласувалите за  - Определено, това са си вътрешни борби за промяна на статуквото.

Слабо ме интересува тази партия и това, кой кого напада отговарят 14.8% от гласувалите в нашата анкета.

Никой от вас не е посочил отговорът - Да, определено атът срещу Доган е посегателство срещу личността.

На Фейсбук страницата ни двама наши читатели дадоха своите мнения.

Емил Ламбев смята, че актът срещу Ахмед Доган е бил театър. "Въпросът е кой му плаща или с каква цел. Ако не е театър, значи той е като всички нас, не търпи вече какво става в България 22 години".  

Според Светослав Чалъков трябва да внимаваме! "Пързаляме се върху тънък лед над врящия казан на етническа омраза. Ако ледът се счупи - потъваме всички...".

Определено обаче, за да стигне нормален човек до това, да насочи пистолет към някой, означава че вече много му е прекипяло. Положението е станало нетърпимо, неприемливо и неуправляемо. И е тръгнал към саморазправа. Мнозина коментираха, че ако Октай наистина е искал да  го убие, щял да използва по-добро оръжие, а не газов пистолет.

Повече "втрещи" българското обществотото обаче, а и света /клипчето обиколи нета-б.а/, начинът по който делегатите, улегнали и зрели мъже, се нахвърлиха и започнаха да удрят, блъскат и ритат т.нар. атентатор. Вече, обезвреден...

Преди 33 години подобно нападението е имало и срещу тогавашния първи партиен и държавен ръководител Тодор Живков. Това е Цветан Килограмски, който лежал в затвора заради това. Той направил за смях кордона на Живков като го повалил на земята пред очите на тогавашния  шеф на охраната.

"Доган трябва да отиде да се срещне с Октай. Той е морално задължен да го направи. Минал е през ДС, не може да го е страх", обяви пред Нова ТВ Килограмски в разговор с Мартин Карбовски.

От разговора стана ясно и, че той е бил със Сокола в един отряд в Старозагорския затвор. "Момчето има какво да му каже", убеден е той. "Подкрепям го, въпреки всичко", каза още врачанският "атентатор"

Но и неговата постъпка спрямо Живков и тази на бургазлията към Доган, той определи като хлапашка, а не геройска работа.

Връщайки се назад към своята история с бившия Първи, Цветан Килограмски каза, че не е искал да го убива, а само да поговори с него. Да му сподели, че трябва да се промени системата, която ръководи...

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар