Вход | Регистрация

74 обекта провериха експертите на РИОСВ-В.Търново за 2 месеца

74 обекта провериха експертите на РИОСВ-В.Търново за 2 месеца

83 проверки на 74 обекта на територията на Великотърновска и Габровска област са извършили през януари и февруари експертите на РИОСВ-Велико Търново. От тях 65 са планови проверки, а 18 са извънредни. В рамките на осъществения контрол са издадени 10 предписания и са предприети действия по четири сигнала, съобщиха от ековедомството в старата столица.

Основните акценти в контролната дейност на РИОСВ за периода са контрол на обекти за спазване на изискванията на Закона за управление на отпадъците, контрол на обекти по Закона за чистотата на атмосферния въздух и последващ контрол по изпълнение на дадени предписания.

Съставени са два акта за установени административни нарушения. Единият е за неизпълнение на предписание на инспекцията, вторият – за извършване на дейности с отпадъци без разрешение. Наложени са текущи месечни санкции на "Топлофикация-Габрово" ЕАД (688 лв.) и "Олива" АД (2689 лв.) за изпускане в атмосферния въздух на отпадъчни газове, съдържащи прах и въглероден оксид (СО) над нормите за допустими емисии.

Най-големи приходи от наложени санкции в резултат на контролната дейност на РИОСВ-Велико Търново за посочения период са получили общините Свищов – 5020 лв. и Велико Търново – 3524 лв., съобщиха още от РИОСВ - Велико Търново.

Източник:dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар