Вход | Регистрация

АВБ напред към Европа от Търново

АВБ напред към Европа от Търново
Снимка: Север.бг

АБВ обявиха листата си за предстоящите евроизбори през май във Велико Търново. Лично бившият президент и оглавяващ проекта Георги Първанов ги обяви в музей "Възраждане и Учредително събрание".

Водач е Ивайло Калфин, втори е ген. Михо Михов. Седми е представител от Великотърновско регион - д-р Драгош Методиев. 

Листата, с повече от 15 кандидати е изпъстрена с дами  и господа от различни професии като финансисти, кмет, юристи, преподаватели и години. Най-младият е на 26 години.

Коалиционни партньори към момента на АБВ за предстоящите евроизбори са - Политическо движение "Социалдемократи", с лидер Елена Нонева, Обединени социалдемократи, с председател Йордан Гергов, Обединен блок на труда - лейбъристи - Екатерина Атанасова и Българска партия "Либерали" - Михаил Шишков.

Водят се преговори и с други формации, които да влязат в политическата коалиция.

Първанов неслучайно бе избрал емлематичната за старата столица и страната ни сграда, за да обяви листата си. В това той намира символика, заради идеята на АБВ да възроди българската държавност. 

"Предстоящите евроизбори ще са напрегнати. Вече започнаха политическите репресии. Цената на гласовете, които се купуват се вдига отсега. Ще нароча среща с министър-председателя Пламен Орешарски за политическия натиск, основно към АБВ", заяви Първанов.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57